Binnen persoonlijke ontwikkeling kunnen wij u begeleiden naar een succesvolle manier van omgaan met uzelf, anderen of uw leven. Bent u even niet in staat bepaalde hindernissen te nemen? Reageert u steeds weer op dezelfde onderwerpen of mensen op een manier die u niet meer wilt? Vervalt u steeds in een door u niet gewenst gedrag? Wilt u iets bereiken, maar durft u bijvoorbeeld nog geen stappen te zetten of heeft u niet de benodigde energie om dat te doen?

Ieder mens heeft vermogens beschikbaar voor positieve verandering. Ons uitgangspunt is het werken vanuit de door u geformuleerde doelen. Wat wilt u bereiken, hoe is de situatie nu, wat houdt u tegen om uw doel te bereiken? We kiezen dus voor een praktische invalshoek. We gaan samen met u op zoek naar wat u weerhoudt en we begeleiden u bij uw verandering. We werken met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren: een serie pragmatische communicatie- en veranderingstechnieken), visualisatie- en intuïtieve technieken en EFT (Emotional Freedom Techniques).

Uiteraard zijn de gesprekken maatwerk. We hebben vooraf altijd vrijblijvend een intakegesprek, waarin we bekijken wat wij met uw vraagstelling kunnen en of u zich prettig voelt bij ons bureau. Want dat zien we als een voorwaarde voor leren op een aangename en effectieve manier. Onze ervaring leert dat we zo'n 8 gesprekken nodig hebben om het gewenste resultaat te bereiken. De gesprekken duren 2 uur per keer. Vervolgens voeren we na verloop van een paar maanden nog 1 à 2 gesprekken.

Enkele voorbeelden van vragen betreffende persoonlijke ontwikkeling:

'Altijd als ik kritiek krijg leg ik de schuld bij een ander'. Ik wil zodanig met kritiek om kunnen gaan, dat ik naar mijn eigen tekortkomingen kan kijken en besluiten of en wat ik wil veranderen.'

'Ik heb de neiging te blijven hangen in faalangst. Ik wil meer in mijn kracht zijn en als dat niet zo is wil ik weten wat ik kan doen'.